Oude Moerstraatsebaan 18, 4614RP, Bergen op Zoom
0164 700 244

Verschil tussen canvas en katoen

Op Katoenentasbedrukken.nl kunt u zowel canvas als katoenen tassen laten bedrukken. Veel mensen vragen zich af wat is het verschil tussen canvas en katoen. Ons gebruikelijke antwoord is dat het verschil vooral zit in het gewicht van de stof, maar eigenlijk is dat niet het enige belangrijke verschil. Daarom hieronder een wat uitgebreidere beschrijving van de verschillen en overeenkomsten.

verschil tussen katoen en canvas
canvas tas

Een belangrijk overeenkomst wat veel mensen niet door hebben is dat een canvas tas óók is gemaakt van katoen. Katoen is een klassiek maar toch relatief goedkoop materiaal voor promotionele artikelen. Het is een organisch, natuurlijk, duurzaam en economische stof.

Het grote verschil ligt in de manier waarop het materiaal wordt geweven.

Canvas is bij definitie een sterke, ongebleekte en natuurlijke materiaal. En hoewel canvas in principe niet eens van katoen gemaakt hoeft te zijn, nemen we in de “promotionele wereld” aan dat wanneer er gesproken wordt over canvas dat het van katoen is gemaakt.

Wat canvas en katoen differentieert is de structuur van het materiaal. Canvas, wat in volksmond vaak “zware katoen” wordt genoemd, is voorzien van een strak weefsel, zoals  hiernaast is te zien.

Een tas als deze is gemaakt van 340 grams materiaal en is een goed voorbeeld van canvas. Een ander verschil tussen canvas en katoen is dat canvas ongebleekt is en dus enkel verkrijgbaar is in de kleur ecru, terwijl katoen ook in volledig wit verkrijgbaar is.

Des te dichter het weefsel, hoe meer katoen is gebruikt. Dit betekend dan ook automatisch dat het duurder en zwaarder is.

Mocht je dus op zoek zijn naar wat lichtere en goedkopere tassen om te bedrukken, kan je het best kiezen voor de katoenen tassen. Ben je op zoek naar wat stevigere tassen en maakt de kleur niet uit, dan kan je het beste kiezen voor een canvas tas.

Benieuwd naar onze canvas en katoenen tassen?

Related Posts