Oude Moerstraatsebaan 18, 4614RP, Bergen op Zoom
0164 700 244

Bedrukkingstechniek

Digitale bedrukkingstechniek of zeefdrukken?

Wij maken gebruik van zowel de nieuwste bedrukkingstechniek als de traditionele zeefdruk. Ons wordt vaak de vraag gesteld welke druktechniek het beste is om te kiezen. Het standaardantwoord is dan meestal: “Dat is geheel afhankelijk van de designs die op de katoenen tasjes moeten komen en hoe groot de oplage is”. Op deze pagina wordt beknopt uitgelegd welke techniek het beste bij jou past. Als je nog nooit eerder van de termen digitaal- en zeefdrukken gehoord hebt Lees dan deze blog.

Digitale bedrukingstechniek

Digitaal bedrukken of wel Direct to Garment (DTG) is een relatief nieuwe technologie welke uitstekend is voor het nauwkeurig bedrukken van foto’s, illustraties en ingewikkelde ontwerpen in full colour. Het voordeel van DTG printing in vergelijking met zeefdruk is dat DTG een veel snellere doorlooptijd en lage opstartkosten heeft, waardoor het een meer kosteneffectieve oplossing is bij het afdrukken van lage aantallen en designs met veel kleuren. Hierdoor kunnen wij in tegenstelling tot veel van onze concurrenten full colour tassen bedrukken vanaf 1 stuk. Het nadeel van DTG printing is dat het bedrukken van designs met één of twee kleuren in grote aantallen duurder is ten opzichte van zeefdruk. De kleuren worden bedrukt binnen het CMYK kleurenspectrum. De printer maakt gebruik van watergebaseerde inkten waarbij de inkt meer in de stof trekt dan bij andere technieken. De kleur van de tas kan dan hierbij invloed hebben op het eindresultaat. Met digitaal bedrukken is het niet mogelijk om wit te printen.

Zeefdrukken

Zeefdrukken is een traditionele bedrukkingstechniek die in de textielindustrie nog steeds veelvuldig gebruikt wordt. Wilt u grote aantallen bedrukken en heeft u ontwerpen beperkte kleuren? Dan is zeefdrukken vaak interessanter. Bij zeefdrukken heb je te maken met opstartkosten maar is het bedrukken bij grote aantallen goedkoper. Lees in dit blog hier meer over. Voor het zeefdrukken van de tassen hanteren wij een minimumorder van 100 stuks. Daarnaast drukken wij tot maximaal 40% van het printoppervlakte.

Transferdruk

Transferdruk is prima geschikt voor promotionele doeleinden en geeft bijvoorbeeld een fellere print dan DTG. Bij transferdruk is het mogelijk om zowel een grote als kleine oplage te bedrukken met spoed. Een nadeel is dat het een hele lichte druklaag achterlaat rondom de print. Dit is heel minimaal en is door niet-kenners nauwelijks te zien. Transferdruk wordt standaard ter grootte van een A4 bedrukt. Op aanvraag is een grotere bedrukking (tot maximaal 29×35) ook mogelijk. Met transferdruk is het niet mogelijk om wit te bedrukken.

Wilt u katoenen tassen bedrukken en heeft u hierover advies nodig. Neem dan contact op met ons. Onze experts kunnen u het beste adviseren welke druktechniek bij u past.