Oude Moerstraatsebaan 18, 4614RP, Bergen op Zoom
0164 700 244

Katoenen tassen wassen – Beste tips voor een schone tas

Ga je je katoenen tassen wassen? Hier moet je op letten.

Het beste wat je kan doen is zoveel mogelijk te voorkomen dat je je katoenen tassen wassen moet. Maar katoenen en canvas tassen zijn hip en populair tegenwoordig en ze worden overal voor gebruikt. Van de gym, naar school van boodschappen doen naar werk en ga zo maar door. Vaak zijn deze tassen ook ecru of licht van kleur waardoor je na intensief gebruikt de tassen wat zwarter worden. Sommigen vinden een gebruikte look een hippe uitstraling hebben, terwijl anderen graag de katoenen tassen wassen voor een schone en frisse look. In ieder geval leggen wij hieronder uit wat jij het beste kan doen om je tassen schoon en fris te houden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Voorbereiding van de katoenen tassen

Alvorens je de tas gaat wassen zorg je ervoor dat de tas leeg is en vrij is van stof. Indien mogelijk is het goed om de tas binnenstebuiten te vouwen zodat je alle stofjes in de tas er goed uit krijgt. In sommige van onze tassen staan labels. Houd deze regels aan, maar let op dat wij alsnog niet aanbevelen om de tassen in de wasmachine te doen. Ook als het op de labels staat dat het wel mogelijk is.

Katoenen tassen wassen handmatig

Wij raden aan om als je de tassen vooralsnog in de wasmachine wil doen de grote vlekken met de hand te wassen. Dit kun je het beste doen met een spons en afwasmiddel. Verdwijnen de vlekjes? Spoel het dan met water er af en laat de katoenen tassen eerst drogen.

Creatieve manier van vlekken verwijderen

Tot slot kunnen we nog een tip geven van een speciale manier waarmee je katoenen tassen schoon kan maken. Het kan best zijn dat er minder diepe vlekken op je tas zitten. Met name de canvas tassen hebben grofere vezels. Je kan proberen om een stukje goed plakkende tape over de vlek te plakken. Als je dit eraf trekt

katoenen tassen wassen wasmachine

Katoenen tassen wassen met de wasmachine

Ben je niet tevreden met het resultaat van de handmatige wasbeurt en wil je alsnog de tassen in de wasmachine doen? In principe raden wij katoenen tassen wassen in wasmachine niet aan. Hier hebben we een aantal redenen voor. Wat een probleem kan vormen is dat de tassen erg verkreukeld kunnen raken. Er zit wel verschil in de verschillende stoffen tassen die we aanbieden, waarbij katoenen tassen veel sneller en meer verkreukelen. Draai de tassen altijd binnenste buiten. Doe het bij voorkeur in een niet te overvolle wasmachine en doe het op koude temperatuur. Houd er rekening mee dat je tasjes kunnen krimpen en dat je achteraf net als bij een t-shirt moet strijken om de juiste vorm terug te krijgen en dat de prints kunnen vervagen. Het wassen van een tas, handmatig of in de wasmachine, is altijd op eigen risico!

Summary
Katoenen tassen wassen met of zonder wasmachine
Article Name
Katoenen tassen wassen met of zonder wasmachine
Description
Wil je katoenen tassen wassen? Dit zijn de beste tips voordat je je katoenen tassen de wasmachine in doet.
Author