Oude Moerstraatsebaan 18, 4614RP, Bergen op Zoom
0164 700 244

Wat is de beste stof voor het maken van draagtasjes?

We hebben voor elke behoefte en voor elk doel in ons leven wel één of meerdere tassen. We hebben chique tassen voor bijzondere uitjes, schoudertassen voor naar het werk of voor op reis, informele tassen voor vrijetijdsactiviteiten, boodschappentassen, grote reistassen en koffers, speciale tassen voor gadgets, enzovoort.

Draagtassen zijn echter op de een of andere manier uniek in hun veelzijdigheid. We hebben je al laten zien hoe je draagtassen kunt dragen om er cool uit te zien en hoe je draagtassen kunt gebruiken voor naar school of voor naar het werk. Ze zijn onze best mogelijke milieuvriendelijke optie als het gaat om het winkelen en ze zijn ook recycleerbaar en herbruikbaar. De voordelen van deze tassen roepen niettemin wel een vraag op: wat is de beste stof om draagtassen van te maken?

We weten dat draagtassen in een breed scala aan stoffen of combinaties hiervan verkrijgbaar zijn en elk heeft zijn eigen specifieke voordelen. Vandaag bespreken we de kenmerken van de meest voorkomende stoffen, die worden gebruikt voor het maken van draagtassen en dan kun je zelf beslissen welke optie het beste voor jou is!

 1. Canvas draagtassen

Zoals je weet, is canvas een weefsel dat gemaakt wordt van katoen met behulp van een platte verbinding – een breitechniek waardoor de stof echt robuust en bestand wordt tegen slijtage. We gebruiken canvas niet alleen voor boodschappentassen en draagtassen, maar ook voor tassen die veel te verduren hebben en tenten, zeilen, kleding en andere persoonlijke of industriële artikelen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van canvas draagtassen:

 • Uitstekende verhouding tussen sterkte en gewicht, wat betekent dat ze licht in gewicht zijn, maar ook ongelooflijk slijtvast; met andere woorden, canvas draagtassen zijn perfect voor het dragen van zware boodschappen, boeken en andere werk- of persoonlijke spullen.
 • Canvas tassen kunnen vanwege hun veerkracht jaren meegaan.
 • Je kunt ze gemakkelijk wassen (onbedrukt) en als je je aan de wasvoorschriften houdt, kun je je canvas draagtassen in de wasmachine wassen om stof, vuil, vlekken en voedselresten te verwijderen.
 • Canvas is een uitstekende stof om op te printen en het houdt verbazingwekkend kleuren vast en de inkt blijft er, zonder te vervagen, te schilferen of af te wrijven heel goed op zitten, met andere woorden, je kunt van alles op een canvas tas afdrukken en van de afdruk genieten zonder je zorgen te hoeven maken over de slijtage of het wassen.

Maar canvas heeft ook enkele nadelen:

 • Ondanks dat katoen gerecycleerd kan worden, heeft de fabricage van canvas, die van katoen wordt gemaakt, de productiefase een impact op het milieu, die we niet kunnen negeren. Om een canvas tas eco-vriendelijk te maken, moet je hem dus heel vaak gebruiken.
 • Canvas is iets duurder om te fabriceren dan andere stoffen.
canvas draagtas
boodschappentas
 1. Katoenen draagtassen

We gebruiken elke dag katoen, want het wordt gebruikt voor het maken van kleding, lakens, handdoeken, ondergoed, tassen en nog veel meer. Katoen is ondanks dat de productie ervan tot consumptiegoederen zijn tol eist voor het milieu wel recycleerbaar. Biokatoen is de afgelopen jaren enorm populair geworden omdat het de perfecte stof is voor het maken kinderkleding, beddengoed, handdoeken en andere soortgelijke persoonlijke spullen. Over het algemeen is katoen hypo-allergeen en zeer slijtvast.

Katoenen draagtasjes hebben ook een groot aantal voordelen:

 • Katoenen draagtassen hebben een gladdere, meer verfijnde textuur en daarom zijn ze de ideale producten om op te printen als het gaat om promotionele tassen, geschenktasjes en draagtassen om te dragen als casual tasjes en als accessoires.
 • Je kunt katoenen draagtassen (onbedrukt) gemakkelijk wassen of reinigen, net zoals je je katoenen kleding zou wassen.
 • Katoenen draagtassen zijn ook bestand tegen slijtage en zijn stevig en duurzaam; een klein advies, wanneer je katoenen draagtassen koopt, zorg er dan wel voor dat je voor kwaliteit gaat. Sommige fabrikanten bieden dunne katoenen stoffen aan, die jouw zware boodschappen niet kunnen dragen of niet sterk genoeg zijn als je veel boeken of persoonlijke spullen bij je hebt;
 • Katoenen draagtassen zijn ook herbruikbaar en recycleerbaar;
 • Ze hebben ook ongelooflijke promotiemogelijkheden, aangezien katoen een perfecte stof is om op af te drukken of voor het maken van tassen diverse stijlen.

Katoenen draagtassen hebben, afhankelijk van de reden waarom je ze nodig hebt, ook een aantal nadelen, die je wel in gedachten moet houden:

 • Katoenen tassen zijn geschikt voor het dragen van lichtere items zoals kleding, geschenken, lichte boodschappen, enzovoort want katoen is niet zo sterk als canvas.
 • Je moet opletten bij het wassen van katoen, omdat als je niet voorzichtig bent, het kan krimpen.
 1. Jute draagtassen

Veel mensen weten niet wat jute stof is, dus maken we graag van deze gelegenheid gebruik om het je uit te leggen: jute is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel van een tropische plant, die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. We gebruiken deze vezels om er twijn en touw van te maken. Je vindt ook wel jute draden in geweven zakken en matten. De jute plant is in feite een kruidachtige plant, die wordt gekweekt voor de vezels. Een variëteit van jute planten heeft ook eetbare jonge scheuten.

Jute kan, vanwege de grove, natuurlijke, rustieke uitstraling, niet verward worden met iets anders. Deze uitstraling en ruwe textuur maken jute ook zeer trendy. Als natuurlijke vezel met een unieke uitstraling en gevoel heeft jute meer commerciële toepassingen en waarde dan katoen.

Hier zijn enkele voordelen van jute draagtassen, met de aanvulling dat van jute prachtige geschenktasjes, tassen voor cadeautjes op feesten/bruiloften en zelfs modieuze tassen gemaakt kunnen worden:

 • De productie van jute vezels en – stoffen vereist een laag chemisch verbruik, heeft een lage koolstof-impact en daarom zijn de jute tassen milieuvriendelijk.
 • De jute vezels zijn zeer slijtvast en kunnen worden gebruikt om zware dingen te dragen; met andere woorden, jute tassen kunnen behoorlijk zware lasten dragen zonder kwetsbaar te zijn voor slijtage.
 • Als we het hebben over het productieproces, is jute goedkoop om te cultiveren, te onderhouden en om om te zetten in consumenten- of industriële goederen en daarom zijn jute tassen zo goedkoop.
 • Omdat ze een slijtvaste natuurlijke stof leveren, zijn jute tassen geschikt voor hergebruik, gemakkelijk te recycleren en biologisch afbreekbaa

Enkele nadelen van jute draagtassen zijn:

 • Hun levensduur is niet zo lang als die van canvas.
 • Ze zijn niet echt een goede ondergrond voor complexe afdrukken omdat de exacte afdruk niet overeenkomt met de afdruk die je op katoen of canvas kunt bereiken.
 • Het is vanwege de specifieke kenmerken van de stof moeilijk om jute tassen te wassen of te reinigen.
jute draagtas

Wanneer je moet beslissen wat de beste stof voor het maken van draagtassen is, moet je met de volgende criteria rekening houden:

 • De milieuvriendelijkheid van het productieproces, de levenscyclus, de recycleerbaarheid en de herbruikbaarheid.
 • Het uiterlijk en de textuur van de stoffen.
 • Het bestand zijn tegen slijtage, scheuren en zware lasten kunnen dragen (als dit is waarvoor je draagtassen nodig hebt).
 • Het gemak van het wassen en het verwijderen van vlekken;
 • De betaalbaarheid.

Conclusie
Zoals we al eerder hebben vermeld, hebben we ten minste één tas voor elk van onze behoeften, smaken, doelen en soms zelfs stemmingen. In plaats van één draagtas van een natuurlijke stof te gebruiken, kun je er ten minste één voor elke categorie gebruiken. Je zult zeker genieten van de veelzijdigheid van deze stoffen en van alle voordelen die ze bieden.

Nu we je onze favoriete stoffen hebben laten zien, is de vraag wat jouw favoriete stof voor draagtassen is? Welke van de hierboven gepresenteerde tasjes zijn bij jouw thuis te vinden?