Oude Moerstraatsebaan 18, 4614RP, Bergen op Zoom
0164 700 244
katoenen tassen bedrukken
goedkoop tassen bedrukken

Vanaf 1 stuk

Deze stoffen tassen bedrukken wij vanaf 1 stuk of in kleine oplages

organische katoenen tassen bedrukken
Fairtrade & Organische tas

Al vanaf 2.05 Excl. BTW
fairtrade tas bedrukken
Fairtrade 21L boodschappentas

Al vanaf 4.95 Excl. BTW
canvas tas bedrukken
Canvas tas met lange hengsels

Al vanaf 2.50 Excl. BTW
fairtrade canvas tas bedrukken
Fairtrade 13L tas met zwarte hengsels

Al vanaf 4.95 Excl. BTW
Witte katoenen tas bedrukken
Witte katoenen tas met lange hengsels

Al vanaf 1.25 Excl. BTW
katoenen tas bedrukken
Katoenen tas met lange hengsels

Al vanaf 1.25 Excl. BTW

Vanaf 100 stuks

Deze stoffen tassen bedrukken wij meestal in grote oplages

Linnen en katoenen tassen
Katoenen tassen bedrukken – Ecru 150gr/m2
Al vanaf 0.62 Excl. BTW
canvas tassen bedrukken
Canvas tassen bedrukken – 310gr/m2
Al vanaf 1.10 Excl. BTW
Witte katoenen tassen bedrukken
Katoenen tassen bedrukken – Wit 140gr/m2
Al vanaf 0.75 Excl. BTW
zwarte katoenen tassen bedrukken
Katoenen tassen bedrukken – Zwart 140gr/m2
Al vanaf 0.85 Excl. BTW
met bodem
Katoenen shopper met bodem – Ecru 160gr/m2
Al vanaf 1.15 Excl. BTW
met bodem
Katoenen shopper met bodem – Zwart 155gr/m2
Al vanaf 1.35 Excl. BTW

Stoffen tassen bedrukken, zonder minimum en snelle levering

Katoenen en canvas tassen je ziet ze overal. Van evenementen tot beurzen. In de supermarkt of gewoon op school. Het is een materiaal die past bij elk soort industrie. Ze zijn hip en tijdloos. Ben jij toch op zoek naar een beter en luxere alternatief dan moet je echt kijken naar canvas. Canvas is een materiaal die steviger en stugger aanvoelt.

Welke materiaal
De ene stof is de andere niet. Hieronder staan verschillende materialen die we gebruiken om onze stoffen tassen te maken. Zo zijn er natuurlijke stoffen, maar ook thermische materialen. Natuurlijke vezels zijn vezels die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen, zoals dieren en planten. De vezels vereisen geen vezelvorming of reformatie. Verschillende plantaardige vezels werden gebruikt door onze voorouders, zoals hennep, vermoedelijk de oudste gecultiveerde vezelplant. Natuurlijke vezels worden verkregen uit de verschillende delen van de planten. De onderstaande stoffen tassen bedrukken wij middels zeefdruk en digitaaldruk.

Naturel katoenen

Katoen is de meest gebruikte textielvezel ter wereld – er wordt wereldwijd 25 miljoen ton per jaar geproduceerd – en daarnaast wordt het economisch geproduceerd, waardoor katoenproducten relatief geodkoop kan worden aangeboden. Van de vezels van de katoenplant kunnen verscheidende stoffen worden gemaakt. Stoffen gemaakt van katoen kunnen extreem duurzaam zijn en daarnaast zijn ze ook erg slijtvast.

Omdat er wereldwijd zoveel behoefte is naar katoen en katoenvezels gebruiken veel telers kunstmatige middelen en maken ze overmatig gebruik van pesticiden om het katoen sneller te laten groeien. Dit houdt dus in dat veel van de normale katoen producten meestal vol zitten met chemicalien, die voor allergische reacties kan zorgen. Bovendien zijn de pesticiden slecht voor het milieu en verstoren ze het ecologisch evenwicht. Het telen van conventioneel katoen gebruikt 22,5% van de insecticiden en 10% van de pesticiden ter wereld.

Biologisch katoen

Biologisch katoen wordt daarentegen gekweekt uit niet-GGO-zaden en er worden geen insecticiden, pesticiden, fungiciden en herbiciden gebruikt in het groeiproces. Om te voorkomen dat beestjes het gewas opeten worden er andere insecten ingezet om de schadelijke insecten tegen te gaan. Ook worden er botanische plantenextracten toegepast om ongedierte te bestrijden. Andere verschillen tussen “normaal” en biologisch katoen zijn onder meer:

Biologisch katoen wordt nog ouderwets met de hand geplukt. Dit omdat er chemische ontbladeringsmiddelen nodig zijn om het machinaal te moeten doen.
“Normaal” katoen wordt vaak keer op keer op dezelfde grond geteeld. Daardoor wordt de bodemkwaliteit aangetast, de nodige voedingsstoffen worden minder en ongezonde gewassen ontstaan. Door dit alles hebben de gewassen meer water nodig, waardoor ze zwaar geirrigeerd worden, wat resulteert in waterverspilling. Biologisch katoen wordt van de ene grond naar de andere geroteerd. Zo blijven de voedingsstoffen langer in de grond en houden ze het water lang vast. Dit leidt tot minder waterverspilling en de gewassen zijn gezonder.
Bij de productie van “normaal” katoen wordt vaak gebruikt gemaakt van zware metalen, chemische kleurstoffen en chloor. Deze chemicalien blijven zelfs na het wassen over. Biologisch katoen gebruikt veiligere alternatieven voor chemische kleurstoffen en witmakers.

Fairtrade katoen

Wanneer het Fairtrade Cotton keurmerk op onze tassen of andere katoen producten staat, geeft dit aan dat de katoen die gebruikt is geteeld is volgens strenge duurzaamheidseisen.

Veel van de katoenboeren leven helaas nog steeds in armoede, ze zijn afhankelijk van tussenpersonen langs lange en complexe handelsketen. Katoenboeren hebben een onzekere toekomst, dit heeft te maken met onder andere de hogere productiekosten en onstabiele weersvoorspellingen door de klimaatverandering. Ook is kinderarbeid in de katoenindustrie een veelbesproken probleem. Die kinderarbeid vindt met name plaats tijdens de oogst en in de fabrieken waar de katoen verwerkt wordt.

Fairtrade organisatie zet zich in voor boeren, waaronder de katoenboeren. De boeren staan aan het begin van de handelsketen, zij verbouwen en oogsten de planten. Fairtrade katoen komt voornamelijk uit India en West-Afrika. Er zijn daar ruim 20 Fairtrade gecertificeerde coöperaties. Fairtrade vertegenwoordigd gezamenlijk meer dan 60.000 katoenboeren.

Linnen

Linnen lijkt in eerste instantie veel op katoen als je het zo naast elkaar ziet, toch zijn het twee verschillende materialen. Linnen komt van de vlasplant, het wordt gemaakt van de cellulosevezels die groeien  in de stengels. De vlasplant gebruikt aanzienlijk minder middelen dan de katoenplant – zoals water, energie, pesticiden. Vlas kan ook geteeld worden op arme grond die niet gebruikt wordt voor voedselproductie. Het is zelfs mogelijk om vervuilde grond te herstellen. Daarnaast zijn vlasplanten van nature motbestendig en als de planten onbehandeld zijn zijn ze volledig biologisch afbreekbaar. Ondanks alle voordelen dat linnen met zich mee brengt, wordt het niet gebruikt als primaire vezel voor tassen en kleding bijvoorbeeld, omdat het een zeer arbeidsintensief product is en wordt daarom ook beschouwd als een ‘luxe’ stof.

Vlas is een eenjarige plant, dat houdt in dat het maar één groeiseizoen leeft. In ongeveer 100 dagen vanaf het zaaien is het klaar om geoogst te worden. De hele plant moet uit de grond getrokken worden, de meest waardevolle delen van de plant bevinden zich in de onderste stengel en wortels. De vlasstengels worden na de oogst enkele weken in de open lucht gedroogd om vervolgens de zaden van de stengels te verwijderen. De stengels met wortels worden gedrenkt in water tot het groene gedeelte wegrot – zo kunnen ze later de stengels van de vezels verwijderen door het kleverige eiwit af te breken; dit proces heet retten. Na het retten worden de vezels gesponnen tot garen en daarna geweven tot linnen.

Canvas

Canvas is een ongelooflijk duurzaam stof, slijtvast en kan gebruikt worden voor talloze dingen – zeildoek, schildersdoek, tassen. De canvas-stof dateert al uit de 13e eeuw.

Canvas is een plain-woven stof, het staat bekend om zijn stevigheid. Oorspronkelijk werd deze stof gemaakt van hennep, maar tegenwoordig voornamelijk van katoen. Daar komt de naam canvas ook vandaan, het is afgeleid van de Griekse en Latijnse woorden voor hennep – “cannapaceus” wat betekent “gemaakt van hennep”.

Canvas is verkrijgbaar in twee basistypen: effen en ‘duck’. De ‘duck’ variant wordt strakker geweven dan bij normale weefsels, dit doek is veel strakker.

De kwaliteit van het canvas kan worden gemeten in gram per vierkante meter. Hoe zwaarder het gewicht, hoe sterker de stof.

Gerecycled katoen

Textiel bestaat uit vezels, deze kunnen onderscheiden worden in natuurlijk of synthetische vezels. Er worden vaak meerdere materialen gebruikt in textiel producten, zoals polyester en katoen, wol en acryl. Als het product niet herbruikt kan worden dan wordt het vervezelt.

De teruggewonnen vezels zijn vaak nog van hele goede kwaliteit. Gerecyclede kleding/textiel wordt gerecycled tot grondstof voor diverse nieuwe textielmaterialen, bijvoorbeeld:

Garens voor de vervaardiging van vloerbedekking
Dekens
Vilt voor geluidsisolatie
Vulmateriaal voor b.v. dashboards, autostoelen, matrassen, meubilair
Papierproductie (katoen en linnen)
Katoenen tassen

Wereldwijd worden de grondstoffen schaarser en is het van belang dat er nieuwe en betere manieren gevonden worden om textiel te vervezelen en recyclen. Daarnaast wordt er ook gezocht naar nieuwe toepassingen voor de vezels. De techniek is nu helaas nog niet zo ver dat producten, zoals kleding, goedkoop en op grote schaal kunnen worden gemaakt.

Van al het ‘gebruikt textiel’ blijft een hoeveelheid van 5 tot 8 procent onbruikbaar afvalmateriaal over. De eindbestemming voor dit is thermische recycling.

Bamboe

Bamboe als plant kan duurzaam zijn – het groeit snel, zonder gebruik van chemicalien – de vezels gemaakt van bamboe zijn minder duurzaam. Om bamboe van plant tot vezel te verwerken zijn twee manieren, mechanisch of chemisch.

Laten we beginnen met het mechanische proces. Hierbij worden de houtachtige delen vande bamboeplant verpletterd, zo breken de natuurlijke enzymen de bamboeschil af tot een papperige massa. Vervolgens kunnen, net als bij linnen, de vezels worden uitgekamt en tot garen worden gesponnen.
Daarom wordt deze bamboe ook wel bamboelinnen genoemd.

Bij het chemische proces wordt de bamboe gekookt in chemische oplosmiddelen zoals natriumhydroxide en koolstofdisulfide. Daarnaast wordt het ook meervoudig gebleekt. Helaas zijn zowel natriumhydroxide als koolstofdisulfide in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen. Let dus bij het kiezen van bamboeproducten op deze twee soorten bamboevezels.

Polypropeen

Polypropeen

Polypropeen – ook bekend onder de naam polypropyleen – is een non-woven stof, dit is een imitatiestof. Van de kunstvezels wordt een geheel gemaakt, er worden geen garen gebruikt. Dit materiaal is ontzettend sterk en bovendien ook heel duurzaam en herbruikbaar, waardoor het ideaal voor tassen is. Daarnaast is het licht materiaal en makkelijk schoon te maken. Polypropeen wordt vaak gebruikt voor de tasjes die je in de supermarkt kan kopen om je boodschappen mee naar huis te nemen.

Polypropeen is een thermoplastische polymeer. Polypropeen werd voor het eerst ontwikkeld door twee Amerikaanse chemici in het begin van de jaren 1950. De stof polypropeen wordt gemaakt door additiepolymerisatie van propeen.

Katoen kun je erg gedetailleerd bedrukken, bij non-woven tassen moet de print een stuk eenvoudiger zijn.

Polyester

Polyester is één van de meest gebruikte stoffen in de mode-industrie. De stof wordt voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt, van tassen tot tops en sportkleding.

Polyester is een verzamelnaam voor heel veel verschillende textielsoorten die gebruik maken van polyestergaren. Om textiel te maken wordt er thermoplastische polyester gebruikt. De korrels van dit materiaal kunnen worden gesmolten in een spinmachine en gevormd tot filamenten. Met deze filamentgaren kan men weven, breien enzovoort. Daarnaast kunnen de filamenten tot vezels gehakt en vermengd worden met bijvoorbeeld katoen en tot garen worden gesponnen.

Voordat polyesters gaan branden smelten ze. De vlam is roetend en wat overblijft is een hard, bruin bolletje. Er komt een zoetige geur vrij als de vezels gebrand worden. De smelttemperatuur van polyester ligt rond de 225°C. De elasticiteitsmodulus is heel hoog, daarom is polyester zeer geschikt voor stoffen die niet mogen kreuken of zijn vorm moeten behouden.

Zo kan je goedkope stoffen tassen bedrukken

De tassen die jij uitdeelt zijn de visitekaartjes van je bedrijf. Je kan niet zomaar iedereen een willekeurige tas meegeven. Hoe raar zou het zijn als een bedrijf met sterke marketing op het gebied van duurzaamheid een non-woven tas zou gebruiken. Plastic en duurzaamheid zou raar ogen. Is het wel slim om felle kleuren te gebruiken of kan jij je beter onderscheiden door een neutrale ecru kleur? Hieronder leggen we uit hoe je het beste stoffen tassen bedrukken kan.

Houd rekening met uw ontwerp, want dit is van invloed op de drukmethode. De ene methode werkt beter op een bepaalde soort stof dan de andere. Zeefdruk bijvoorbeeld is voornamelijk geschikt voor non-woven, katoen en canvas. Ingewikkelde ontwerpen kunnen vrij detaileerd gedrukt worden. Digitaal printen is geschikt voor zowel geweven als niet-geweven tassen. Deze printmethode wordt gedaan in full colour. Met onze digitale printers kunnen we elk ontwerp op stoffen tassen bedrukken, ongeacht de details en kleuren.

MerkwaardenIs uw merk levendig en jeugdig? 
Een tas gemaakt van PP non-woven biedt een beter canvas voor creativeit, designs en kleuren. Of misschien is uw merk traditioneel en natuurlijk? Denk dan aan katoen of canvas, deze stoffen tassen bedrukken zouden de merkwaarden kunnen weerspiegelen.


Functie en doel van de tas
De hoofdvraag is: “Wie gaat deze tas gebruiken en hoe?” Moet de tas waterdicht zijn? Moet de tas zware goederen of scherpe voorwerpen kunnen dragen? Zal de tas voornamelijk gebruikt worden voor folders en documenten? Of weet je niet waarom je stoffen tassen bedrukken wil?

goedkope stoffen tassenDe prijs
De prijs zal voor velen de voornaamste drijfveer zijn, maar probeer eerst naar het product te kijken. Soms kan het de moeite waard zijn om meer geld uit te geven als dit een hogere merkimpact oplevert. Een non-woven tas kost minder dan een katoenen tas, maar oogt goedkoop. Stoffen tasjes moet je niet bedrukken als je alleen naar de prijs kijkt.

Het ontwerp
Het volgende waar opgelet dient te worden stoffen tassen bedrukken is de techniek. Dit kan op twee verschillende manieren. Een veelgebruikt mogelijkheid is het zeefdrukken van de tassen. Dit is handig voor tassen die beperkte kleuren als opdruk hebben en een relatief grote oplage. Hoe meer kleuren de opdruk, hoe duurder per bedrukte stoffen tas.