Nobellaan 3, 4622AH, Bergen op Zoom
0164 700 244

Goodiebags samenstellen – Beste tips op een rij

Goodie bags laten maken?

Wij kunnen van A tot Z u goodie bags verzorgen voor ieder type evenement en doelgroep. U kunt bij ons terecht om alleen tassen te laten bedrukken of om uw gehele campagne uit te besteden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

goodiebags laten maken

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Bestand

Onze aanbevolen goodiebags

Dit zijn onze top 4 goodiebags die het vaakst gekozen worden voor evenementen.

katoenen tas bedrukken
Katoenen tas met lange hengsels

Al vanaf 1.25 Excl. BTW
canvas tas bedrukken
Canvas tas met lange hengsels

Al vanaf 2.50 Excl. BTW
Witte katoenen tas bedrukken
Witte katoenen tas met lange hengsels

Al vanaf 1.25 Excl. BTW

Wat is een goodiebag en hoe kan je goodiebags samenstellen?

Een goodiebag (in het engels: goody bag) is een tas met promotionele producten en cadeautjes die veelal wordt wegegeven tijdens beursen, conferenties, feesten of vergelijkbare evenementen. Het wordt veelal gebruikt als een dank voor de aanwezige gasten of als marketingproduct voor potentiele klanten. Meestal bevat een goodiebag een combinatie van etenswaren, reclamewerk en herbruikbare promotionele producten, zoals pennen. In Nederland worden vaak verschillende termen gebruikt voor , zoals: goodie bags, goodybag, goediebags. In principe wordt met alle termen hetzelfde bedoelt. Wil jij goodiebags samenstellen, maar heb je ideeën nodig over de inhoud ervan? Dan is deze blog ideaal om een start te maken. De leestijd is 2 minuten en geeft een goed beeld om te starten.

Waarom is het weggeven van een goodiebag een goed idee?

Anno 2019 zien we dat de meeste bedrijven nog steeds meer de focus leggen op digitale marketing om zichzelf of hun producten te promoten. Echter, in een wereld vol met digitale marketing en technologie zijn promotionele tassen nog steeds een van de meest kosteneffectieve marketing strategieën.

Promotionele tassen zijn krachtig, omdat deze vaak hergebruikt worden.  Het geeft de mogelijkheid aan jou potentiele klanten om de merk en je bedrijf te visualiseren. Een klant is beter instaat om je bedrijf te herinneren als hij fysiek in contact is geweest met een promotionele product.

Het weggeven van een goodiebag op een bruiloft of feest

Vaak worden op bruiloften of kinderfeesten een goodiebag meegegeven aan de klanten. In sommige gevallen wordt dit gedaan als welkompakket en in sommige gevallen wordt het meegegeven aan het einde wanneer de gasten weggaan. Met het meegeven van een goodiebag kan je jouw gasten verrassen met spullen waarmee ze jouw feest kunnen herinneren. Vaak worden hiervoor linnen tassen, katoenen tassen en papieren tassen voor gebruikt.

Wil je een goodiebag bedrukken?

Als je een goodiebag wil bedrukken moet je met een aantal zaken rekening houden. Nummer 1 is hoeveel stuks wil je er, nummer 2 wat moet bedrukt worden en nummer 3 wat is je budget? Er zijn talloze mogelijkheden. Zojuist heb ik boven aangegeven dat de meest gebruikte goodiebags van katoen, jute en papier zijn. Maar er zijn veel meer verschillende materialen zoals plastic, polypropeen, canvas enz. Het meest gebruikte in tassen in deze tijd zijn katoenen tassen en jute tassen. Dit geeft de mensen een beeld van dat duurzame materialen zijn gebruikt. Deze materialen kunnen zowel gezeefdrukt als digitaal bedrukt worden. Kijk voor meer informatie onze andere blogs.

Goodiebags samenstellen als een koning

Het beste goodiebag idee is om het simpel te houden. Een goodiebag is bijzonder op zichzelf. Neem bijvoorbeeld een voorbeeld aan de meest bekende bruiloft goodiebag. Dat is die van prins Harry en Meghan Markle. Ruim 1200 gasten die aanwezig mochten zijn kregen een goodiebag. Het was een Juten tas met daarop de initialen van prins Harry en Meghan. Daarin zat een flesje water, een bus koekjes, een magneet met de huwelijksdatum, chocolade en een kortingsvoucher voor de kasteelwinkel. Deze tas ging viraal toen op ebay ze aangeboden werden en waarbij tot meer dan 4000 pond op geboden werd. Dat is omgerekend zo een 4500 euro.

Welke goodiebag tasjes kan ik het beste gebruiken?

Ook dit is erg afhankelijk van de bijeenkomst en wat je wil uitstralen. Wil je luxe? Kies dan voor een katoenen tas, canvas tas of een jute tas. Dit zijn wat betreft uitstraling de beste te gebruiken tassen. Wil je gaan voor een goedkoper alternatief dan is een papieren tas de beste keuze. Echter, let op! Wil je tassen bedrukken? Dan kunnen papieren tassen bij kleine aantallen nogal duur uitkomen, vanwege de opstartkosten. Dit wordt vaak over het hoofdgezien. Waardoor een luxere tas zoals een katoenen tas bedrukken toch een betere optie lijken.

Goodiebag statistieken

Wellicht ben je benieuwd naar de effecten van je goodiebag. Om toch een beeld hiervan te geven wordt hieronder een factsheet weergegeven.

  • 83% van de mensen heeft minimaal 1 promotionele tas in zijn bezit
  • 89% van de consumenten heeft een promotionele product in de afgelopen halfjaar ontvangen
  • 82% heeft hier een goede indruk van
  • 81% behoud een promotioneel product langer dan een jaar
  • 85% van de goodie ontvangers kan het merk herinneren na een jaar
  • 75% kan de boodschap herinneren
katoenen tassen
goodie bag
bruiloft welcom goodie bag
goodybag