Nobellaan 3, 4622AH, Bergen op Zoom
0164 700 244

Hoe worden promotionele tassen ontvangen?

Hoe wordt een katoenen tas ontvangen als deze wordt uitgedeeld? Je zou kunnen zeggen dat het niks uitmaakt hoe je kijkt naar katoenen tas. In beide gevallen wordt het gratis weggegeven. In dat geval dien je ook jezelf de vraag te stellen of ze in beide gevallen ook hetzelfde ontvangen worden. Geeft een promotietas of promotionele tassen jouzelf een gevoel van waarde? Waarschijnlijk niet. Waarom zou het dan jouw potentiele klant wel een gevoel van waarde geven? Deel daarom nooit willekeurig tassen of goodiebags uit aan elke voorbijganger. Zorg dat jouw potentiele klant die moet verdienen en presenteer jouw goodiebag als een cadeau. Alleen dan bestaat de kans dat jouw katoenen tas met alle belangrijke informatie erin over jouw bedrijf, niet eindigt in de prullenbak van de hotelkamer. Houd de goudenregel aan dat je een cadeau en dus ook jouw katoenen tassen alleen aan ‘speciale’ klanten geeft. Om erachter te komen welke klanten jouw katoenen tassen verdienen moet je goed naar de ontvanger kijken. Je kan drie types onderscheiden.

  1. De window shopper
    Dit zijn bezoekers die alles bekijken en alles moeten aanraken. Hier kan je het beste beperkt aandacht aan besteden.
  2. ‘Zoekende shopper’.
    Dit zijn klanten die op zoek zijn naar mogelijke contacten maar nog in beperkte mate bekend zijn met de markt waarin jij je bevindt. Je kunt deze bezoekers zien als oriënterende en mogelijk interessante toekomstige klanten.
  3. ‘Serieuze shoppers’.
    Last but no least heb je de klanten die goed weten wat jij verkoopt, die de markt kennen en opzoek zijn naar serieuze contacten. Dit zijn de contacten waar je je op moet focussen en die jouw katoenen tasje ‘verdienen’.